About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

2017 12 17 WSC Heeswijk 11Erp wint met kleinst mogelijke verschil van Heeswijk
In de eerste wedstrijd na de winterstop kon trainer Marc vd Ven weer met een bijna complete selectie aantreden op sportpark D’n Uil in Erp, alleen Wouter van Dijke zat de laatste wedstrijd van zijn schorsing nog uit. In een matige gelijkopgaande wedstrijd waren de kansen voor beide teams op één hand te tellen en uiteindelijk mocht Justin Damen zich tot matchwinner kronen voor de thuisploeg na een vroege treffer. Naast de nederlaag was ook het uitvallen van captain Tom Sleddens en Arjen Haast een extra smet op deze middag. Meer fotos.

Het thuisspelende Erp begon sterker en met meer enthousiasme aan de partij. Al na vijf minuten leverde dit ook een treffer op, nadat een afvallende bal uit een voorzet pardoes voor de voeten van Justin Damen viel. De Erp-spits nam de bal schuin voor het doel goed aan en door de benen van Niek van Zutphen schoot hij vervolgens raak. De gastheren gunden daarna het balbezit aan Heeswijk, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. De keren dat er via een lange bal diepte werd gezocht was de stevige wind of de solide verdediging van Erp een sta in de weg. Vlak voor rust waren er toch nog twee gevaarlijke momenten, waarbij doelman Kevin vd Laar zijn klasse liet zien. Eerst redde hij op een vrije trap van Arjen Haast en daarna ook op de rebound van Dirk Verdonk. Niet veel later krulde Dylan Davies de bal keurig naar de lange hoek, maar met een katachtige duik was Vd Laar de situatie opnieuw de baas. Vlak voor het rustsignaal ging aanvoerder Sleddens diep, maar halverwege zijn sprint greep hij ineens naar de hamstring waardoor hij waarschijnlijk opnieuw lange tijd uitgeschakeld is.

Na de pauze was Bryan van Deursen als vervanger van Sleddens in de ploeg gekomen en gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Voetballend bleef er veel misgaan, maar door de geleverde strijd was het voor de toeschouwers toch een interessant kijkspel. Ook Erp wist ondanks de steeds groter wordende ruimte achter de Heeswijk-defensie maar zelden een kans te creëren, zodat het lang spannend bleef. Het duel werd ook steeds harder en scheidsrechter Kezer moest een kwartier voor tijd de rode kaart late zien na een stevige charge van Koen van Deurzen op Stef Adank. Op dat moment was Arjen Haast al vervangen door Joep van Grinsven, nadat hij ongelukkig op zijn rug terecht was gekomen. Het thuisteam groef zich nog verder in en Heeswijk zocht met man en macht naar een gaatje in de hechte verdediging. Kansjes kwamen er toen de bal bij een scrimmage voor de voeten van Davies viel, maar zijn geplaatste bal rolde net langs de verkeerde kant van de paal. Twee minuten voor tijd werd een strakke voorzet van Max Sluiter nog bijna in het eigen doel gegleden door een Erp-verdediger, maar hier ging de bal rakelings over de lat. Ondanks dat een gelijkspelletje de verhoudingen op het veld prima weer had gegeven, floot Kezer tot opluchting van het thuispubliek af en bleven de drie punten in Erp.

Voor Heeswijk is het zaak om te kijken hoe vol de ziekenboeg volgend weekend is, als Helvoirt op bezoek komt. Opnieuw een zware pot in het vooruitzicht voor de blauw-witten en alleen met hard werken kan het benodigde beetje geluk ook afgedwongen worden.