About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

20190526 192828Het grootste eendaagse evenement van Heeswijk, Dinther en Loosbroek, de jaarlijkse dorpszeskamp, wordt dit jaar op 19 mei weer gehouden. Op een hopelijk zonnige Pinksterzondag gaan 23 teams de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel en eeuwige roem die je als zeskamp-winnaar toe komt.

In 2023 was het nieuwe team van Erwin Konings Timmerwerken iedereen te slim af en bij hun debuut wisten zij de titel te veroveren! De organisatie is benieuwd wie het stokje nu overneemt en de zege opeist. Hoe dan ook belooft het weer een prachtige dag te worden die mogelijk gemaakt wordt door de enthousiaste inzet van deelnemers, vrijwilligers en sponsors!

Op het terrein van VV Heeswijk beginnen de 23 deelnemende ploegen met weer 3 jonge nieuwe  teams en 1 herintredend team ’s ochtends om 9.30 uur aan de 7 veldproeven. De bijna 350 deelnemers kunnen de borst natmaken en het publiek krijgt opnieuw een mooi schouwspel voorgeschoteld! Het verkoelende zwembad moet dit jaar via een waterloopmat bedwongen worden en de vertrouwde zeephelling is uiteraard weer opgenomen in het programma. Daarnaast zijn er weer enkele andere uitdagende obstakels opgenomen in het spelprogramma, zoals de take-out baan en de draaiende wippen. Als eerbetoon aan André Langenhuijsen, onze supervrijwilliger die helaas eind 2023 overleden is, hebben we zijn kwartsdragers en duo-fietsen ook weer in het spelschema opgenomen. Terug van weggeweest is het emmerspel, waarbij de teams door middel van een looprad en een stellage water van A naar B moeten transporteren om zoveel mogelijk punten te verzamelen. De teams moeten hun uithoudingsvermogen, concentratie, geduld en tactiek weer aanspreken om een zo hoog mogelijke score te behalen.

Na deze vermoeiende, maar altijd ook zeer gezellige dag verplaatst het festijn zich ’s avonds naar sporthal De Zaert in Dinther waar om 19.30 uur de afsluitende proef, de playbackshow, begint. Aansluitend vindt in de sporthal ook de loterij en de prijsuitreiking plaats, waarna het feest in volle hevigheid kan losbarsten. Dit gaat dus weer een uiterst gezellige avond worden!

Op sportpark De Balledonk is iedereen vanaf 9.30 uur van harte welkom om de teams gedurende de dag aan te moedigen. De playbackshow ‘s avonds is alleen toegankelijk met een geldig toegangsbewijs. Er zijn slechts beperkt toegangsbewijzen beschikbaar voor de vrije verkoop, dus zorg dat je er snel bij bent! De toegangsbewijzen zijn vanaf maandag 13 mei te koop voor € 5,- bij de kantine van Voetbalvereniging Heeswijk en daarnaast ook direct te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Graag tot ziens op zondag 19 mei!

Stichting Dorpszeskamp HDL