About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

20191020Heeswijk Prinses Irene 36Heeswijk pakt belangrijke punten
Waar ze voor de tweede week op rij trainer Stef Sijbers moest missen, was het zaak voor het Heeswijkse vaandelteam om wat goed te maken na de 4-0 nederlaag van vorige week. Dit besefte de ploeg, want vanaf minuut 1 werd er strijd geleverd op het natte veld aan de Balledonk.
Meer foto's ( door Hans Heesakkers )

Waarbij het in de eerste helft redelijk gelijk op ging, was het Prinses Irene die de eerste echte grote kans creƫerde. Een kopbal van dichtbij werd met een goede reflex gepareerd door keeper Ard Groenendijk.

Beide ploegen gaven verder weinig weg en het was dan ook een standaardsituatie die leidde tot de voorsprong van de Heeswijkse ploeg. Wouter van Dijke werd op 20 meter van de goal gevloerd en schoot de vrije bal vervolgens met een venijnige stuit in de hoek van keeper Mathijs Pluk. Deze had onvoldoende antwoord op het harde schot. 1-0.

Na de rust wat het Prinses Irene wat het betere van het spel had en via Aron van der Rijt waren ze dan ook al snel erg dicht bij een treffer. Hij omspeelde zijn directe tegenstander in de zestien en schoot vanaf de achterlijn net voorlangs. Ook inglijdende medespelers van Prinses Irene wisten de bal niet het doel in te werken.
Ondanks dat de gasten de thuisploeg naar achter drongen kwamen zij verder niet tot grote kansen, de Heeswijkse verdediging stond onder leiding van Sten van den Berg en aanvoerder Tom Sleddens goed in de organisatie. Aanvallend kwamen de Heeswijksen niet echt meer aan voetballen toe door het vastzetten van het uitteam, maar een moment van goed druk zetten zorgde voor wat meer ademruimte. Centrale verdediger Koen Pittens speelde onder druk van van Dijke de bal te kort terug op de doelman, deze werd vakkundig omspeeld waarna de 2-0 een koud kunstje was.

Prinses Irene probeerde vervolgens de thuisploeg nog verder terug te dringen en ze kwamen nog een keer erg dichtbij de aansluitingstreffer. Een afgeslagen voorzet werd strak in de korte hoek geschoten, echter wist de goalie van Heeswijk wederom de bal te keren.

Belangrijke punten, die ervoor zorgen dat de mannen volgende week met goede moed kunnen afreizen naar SVSSS.