20190526 192828Voor het eerste elftal van voetbalvereniging Heeswijk stond zondagmiddag de eerste competitiewedstrijd van 2024 op het programma. Op het kunstgrasveld van Sportpark de Balledonk was subtopper Schijndel de tegenstander. Heeswijk zelf staat 12de en heeft de punten dus hard nodig om weg te komen uit de degradatiezone.
Meer foto's ( Peter Tips )

De bezoekers, in het Oranje gestoken, kwamen na een half uur spelen op voorsprong. Bart de Wit was verantwoordelijk voor de Schijndelse treffer. Heeswijk moest op jacht naar de gelijkmaker en zag de inspanningen een klein kwartier na de openingstreffer beloond worden. Vlak voor rust was Stef Adank de gevierde man. Hij tekende voor de 1-1. De gelijke stand bleef in de tweede helft lang staan. Tot minuut 80. Heeswijk dacht een vrije trap te krijgen na een duwfout, die vrije trap kwam er niet en vanuit de counter lag de bal aan de andere kant in het netje; 1-2. In de slotfase liep Schijndel nog uit naar 1-4, via doelpunten gemaakt door Stan Guns.

Door de nederlaag blijft Heeswijk 12de. Volgende week speelt Heeswijk in Overloon tegen SSS ’18.