About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

20190526 192828

De temperaturen lopen op en het einde van de winter is in zicht. Dit betekent niet alleen dat het weer aangenamer wordt, maar ook zeker dat er steeds vaker naar de ranglijst wordt gekeken. In de 2e klasse G is het uitermate spannend en eigenlijk is het van plek 1 t/m 12 nog een groot vraagteken wie welke plek bezet aan het einde van de rit. Vandaag in Volkel is het Volkel – Heeswijk. Een van de 7 “finales” voor de blauw-witten. Het verschil? 1 puntje in het voordeel van Volkel. Waar Danny Makkelie in Amsterdam de klassieker in beweging bracht, was dat gelijktijdig in Volkel leidsman Addy Ijzerman. 

Heeswijk trainer Theo van Lieshout moest vandaag wat improviseren. Wat kleine pijntjes links en rechts maakte dat Sten Habraken en Max van der Heijden vandaag voor het eerst dit seizoen mochten starten. 
Na een aftastend begin, was het Volkel dat het heft in handen nam. Dit resulteerde na 15 minuten bijna in de 1-0. Middenvelder Bram van der Locht zag keeper Ard Groenendijk iets te ver uit zijn doel staan en met een prachtige boogbal verschalkte hij de doelman. De binnenkant van de paal redde uiteindelijk. Heeswijk had het lastig en het leek in deze fase dat Volkel op voorsprong zou komen. Met name spits Thijmen de Ruijter was tweemaal dichtbij. Zijn 1e kopbal werd katachtig gepakt door Groenendijk en bij zijn 2e mikte hij net te hoog en scheerde de bal over de lat. Heeswijk probeerde te counteren, maar meer dan een paar plaagstootjes konden we niet noteren. Na exact 45 minuten gingen beide ploegen met de brilstand naar binnen. 

In de 2e helft een wat ander spelbeeld. Heeswijk werkte hard en kreeg meer grip op het spel van de mannen uit Volkel. Met name Sten Habraken dook een aantal keer goed achter de rood-witte defensie. Een van die loopacties bekroonde hij bijna met een voorsprong, zijn schot met links werd echter gepareerd door Luuk Riepe. 

In de 60e minuut was het dan toch raak voor Heeswijk. Terry van Steenbergen zette een Maradonneske solo in, omspeelde 4 tegenstanders en gaf strak voor. Gelegenheidspits Habraken was er als de kippen bij om al glijdend eerst Riepe op zijn weg te vinden, maar alsnog liggend de losgekomen bal binnen te werken voor 0-1. 

Met nog 20 minuten op de klok was het Volkel dat een slot-offensief inzette. Heeswijk zakte in en probeerde in de tegenstoot gevaarlijk te worden. Heeswijk verdedigde met man en macht en kon - soms met stunt- en vliegwerk - voorkomen dat o.a. van der Locht en Jilesen konden scoren. Door het collectieve verdedigen hield Heeswijk stand en konden na 90 minuten en een beetje, de handen van de Heeswijk getrouwen op elkaar. 

Een belangrijke 3-punter voor de ‘Blue White Army’, waar het vandaag echt als team heeft gestreden voor de winst. Max van der Heijden slaagde met verve en dat is knap, aangezien het zijn eerste minuten waren dit seizoen in Heeswijk 1. Voor velen was Stan van der Kuijl vandaag de Man of the Match. Onvermoeibaar en knokkend voor elke meter. 
Een mooie overwinning en zoals ook het biertje na de wedstrijd, smaakt dit zeker naar meer. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Prinses Irene. Een mooie kans om in eigen huis afstand te nemen van de onderste regionen.